Bitcoin verotus voitto osuus


bitcoin verotus voitto osuus

Jos kyse on kassareservin tilapäisestä sijoittamisesta, varat katsotaan normaalisti rahoitusomaisuudeksi. Tuloverolain 29 :n mukaan veronalaista tuloa ovat verovelvollisen rahana tai rahanarvoisena etuutena saamat tulot. Henkilö ostaa yhtiön C osakkeita 1 000 kappaletta hintaan kymmenen euroa/osake eli hankintahinta yhteensä 10 000 euroa. Lisäksi bitcoiniin liittyvät siirrot näkyvät julkisessa lohkoketjussa. Yhden bitcoinin hinta oli siten kymmenen euroa. Tappioiden vähennyskelvottomuus johtuu siitä, että bitcoineja ei nähdä virallisena bitcointalk ico valuuttana eikä arvopapereina tuloverolaissa, vaan enemmänkin hinnanerosopimuksina.

Bitcoineilla ostamisesta voi syntyä verotettavaa tuloa. Osakkeiden kaupasta syntyy siis todellisuudessa 2 000 euron ( 12 000 euroa 10 000 euroa) veronalainen luovutusvoitto. 3 Ilmoitusmenettely Virtuaalivaluutan käyttäminen missä tahansa vaihtotilanteessa realisoi mahdollisen arvonnousun tuloverotuksen, kuten edellä on mainittu. Artikkelissa keskitymme bitcoinien verotukseen, mutta samoja verotuksellisia periaatteita sovelletaan muihinkin virtuaalivaluuttoihin. Virtuaalivaluutan käyttö missä tahansa vaihdantatilanteessa realisoi sen arvonnousun verotuksen. Bitcoinien realisoitunut arvonnousu nähdän verotuksessa päomatulona ja tämä luovutusvoitto lasketaan sen verovuoden tuloksi, jona vaihdanta on tapahtunut. Ilmoitus on tehtävä viimeistän sen vuoden veroilmoituksella, jona tulon realisoituminen on tapahtunut.

Tästä syystä virtuaalipelivoitot katsotaan saaduksi vallintaan TVL 110 :ssä tarkoitetulla tavalla vasta sillä hetkellä, kun pelaaja kotiuttaa tulonsa pelistä. Jos bitcoinit vaihdetaan myöhemmin rahaksi tai arvonnousu muutoin realisoituu esimerkiksi tavarahankintojen yhteydessä (katso kohta.1.3. Pelaaja voi vähentä verotuksessa tulonhankkimiskulunaan selvityksen perusteella vain sen osan sijoituksestaan, jonka perusteella tuloa on saatu.


Sitemap